Steun de kinderen van Gambia naar school

Steun en help kinderen in Gambia naar school

Help mee de Bafuloto nursey school in Bafulotto in The Gambia te renoveren. Het verzorgen van schoolmateriaal zoals schoolboeken, schoolmeubilair, lesmateriaal, schiften, potloden, pennen, gummen, puntenslijpers, knutselspullen etc. Het verzorgen van school, -speel en leer materiaal. Het financieel steunen van sponsorkinderen omdat de ouders geen geld hebben om de kinderen naar school te sturen. Het financieel steunen en runnen van de gerealiseerde projecten. Het bieden van een ontbijt-bijvoeding.

Zoals jullie vast weten is The Gambia een zeer klein arm Afrikaans land, de voornaamste bezigheid is dan ook jezelf en het gezin te voorzien van levensonderhoud.
Naar school gaan is dan ook niet vanzelfsprekend, het is kostbaar en daarom niet voor ieder kind weggelegd. De meeste kinderen van de leeftijd 3 t/m 18 jaar zwerven dan ook van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op straat omdat vader of moeder geld probeert te verdienen en niet in de buurt zijn. Tevens zijn er ook maar weinig scholen op loopafstand te vinden die educatie kunnen bieden voor een bedrag wat de ouders kunnen betalen. De overheid in Gambia heeft enkel primary scholen en enkele highshool-scholen in eigen bezit. Maar geen eigen nursery scholen, alle nursery scholen zijn dan ook privé scholen die wel aan overheidseisen moeten voldoen. Ze krijgen geen enkele materiele of financiële steun.
Investeren in educatie van kinderen is zeer belangrijk en vooral voor de jongste doelgroep….het is de basis, de toekomst en de ontwikkeling voor The Gambia!

Elk kind heeft recht op educatie!
Het bevordert de economie als de kinderen naar school gaan en daardoor later een betere kans krijgen in de samenleving. Door scholing heeft de kansarme jongste doelgroep ook een stevige basis voor de toekomst!
The Gambia is een klein Afrikaans land waar armoede een hele grote invloed heeft. De banen zijn schaars en educatie is heel kostbaar, de overheid biedt geen enkele financiële steun voor ouders of scholen.
De gezinnen bestaan uit meerdere kinderen, de eerste prioriteit van de ouders is dan ook onderdak en voeding bieden en educatie komt op de laatste plek.
De meeste kinderen in de doelgroep 3 t/m 18 jaar leven overdag op straat! Stichting Het Rode Lint hecht er veel waarde aan en zal zich er sterk voor inzetten dat de door haar gesteunde activiteiten daadwerkelijk en zichtbaar educatief effect hebben op de kinderen van The Gambia. De kinderen zullen uiteindelijk genieten van een welverdiende educatie om hun toekomstig leven een beter kans van slagen te geven. De basis van een leven van elk kind!

Voor het nieuwe schooljaar 2019-2020 gaan wij de Bafuloto Nursey school met ongeveer 70 kinderen , en 1180 andere school kinderen naar school helpen . De 1180 school kinderen worden via het ziekenhuis (hiv positivekinderen) en andere scholen geholpen.
Voor ons eerste nieuwe school project gaan wij 1250 kinderen helpen naar school ,omdat educatie de sleutel is naar het toekomst.

Het inzamelen van geld voor het voedings-ontbijt project op twee nursery scholen. Meer dan de helft van de kinderen komen met een lege maag op school. Wij zouden graag de belangrijkste maaltijd van de dag “het ontbijt” aanbieden aan de kinderen van de school. Wij weten dit project zal werken door dat de kinderen beter gaan functioneren op school en zijn minder ziek en het is voor de ouders hebben een zorg minder. Vandaar dat wij het graag met jullie hulp willen starten.
Het ontbijt zal bestaan uit een afwisselend programma o.a. met brood met boter, bonenschotel, porridge(pap) en natuurlijk rijst. Het zal worden aangevuld met een vruchtensapje en melk. De kosten zullen voor de inkoop wat hoger liggen ,omdat wij whole-sale gaan inkopen voor de scholen betreffende rijst, spaghetti, sardientjes, aardappels, kolen, olie, sap en brood, omdat dit project nog relatief jong is en we halen nieuwe materiaal zoals kookgerei en borden/bekers .

Kosten en planning
Renovatie , uitbreiding , keuken en water put aanbouw Bafuloto Nursey school bedraagt €25000,-
Wij willen tijdens de school vakantie in december 2019 tot mei 2020 de renovatie en bouw werkzaamheden starten zodat de kinderen de komende jaren een goede school kunnen hebben met alle faciliteiten .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *