Project : Help een kind naar school en maak mannen en vrouwen zelf redzaam

Organisatie                     :   Stichting Het Rode Lint

KVK nummer 60130261

BTW nummer 853777081B01

Rekening nummer NL82 INGB 0006 426831

Post adres : Heer Danielstraat no 18 3073 DD Rotterdam

Project                             :   Help een kind naar school en maak mannen en vrouwen  zelf redzaam.          

Uitvoering                      :    Jan 2020 – Jan 2021

Stichting Het Rode Lint gaat samen met Stichting B.U.B.S gaan samen positieve krachten bundelen om kinderen naar school te helpen , mannen en vrouwen zelfredzaam maken in The Gambia

Wij gaan als eerst beginnen met derenovatie van de Bafuloto nursey school in Bafulotto in The Gambia. Wij zorgen  voor schoolmateriaal zoals schoolboeken, schoolmeubilair, lesmateriaal, schriften, potloden, pennen, gummen, puntenslijpers, knutselspullen etc.  Het verzorgen van school, speel en leer materiaal. 

Het financieel steunen van sponsorkinderen omdat de ouders geen geld hebben om de kinderen naar school te sturen. Het financieel steunen en runnen van de gerealiseerde projecten.  Het bieden van een ontbijt-bijvoeding project.

Zoals jullie vast weten is The Gambia een zeer klein arm Afrikaans land, de voornaamste bezigheid is dan ook jezelf en het gezin te voorzien van levensonderhoud.

Ook de ouders ,buurtvaders en buurtvrouwen betrekken wij bij deze renovatie en zullen wij  de geinterseerden  de gelegenheid stellen om kleding en mode accessories te leren maken in de bij gebouwde lokaal , zodat ze het kunnen verkopen en daar mee schoolgeld  voor  hun kinderen en de  levens behoeften kunnen betalen .

Naar school gaan is dan ook niet vanzelfsprekend, het is kostbaar en daarom niet voor ieder kind weggelegd. De meeste kinderen van de leeftijd 3 t/m 18 jaar zwerven dan ook van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op straat omdat vader of moeder geld probeert te verdienen en niet in de buurt zijn.

Tevens zijn er ook maar weinig scholen op loopafstand te vinden die educatie kunnen bieden voor een bedrag wat de ouders kunnen betalen. De overheid in Gambia heeft enkel primary scholen en enkele highshool-scholen in eigen bezit. Maar geen eigen nursery scholen, alle nursery scholen zijn dan ook privé scholen die wel aan overheidseisen moeten voldoen. Ze krijgen geen enkele materiele of financiële steun.

Investeren in educatie van kinderen is zeer belangrijk en vooral voor de jongste doelgroep….het is de basis, de toekomst en de ontwikkeling voor  The Gambia

Elk kind heeft recht op educatie!

Het bevordert de economie als de kinderen naar school gaan en daardoor later een betere kans krijgen in de samenleving. Door scholing heeft de kansarme jongste doelgroep ook een stevige basis voor de toekomst!

The Gambia is een klein Afrikaans land waar armoede een hele grote invloed heeft. De banen zijn schaars en educatie is heel kostbaar, de overheid biedt geen enkele financiële steun voor ouders of scholen.

De gezinnen bestaan uit meerdere kinderen, de eerste prioriteit van de ouders is dan ook onderdak en voeding bieden en educatie komt op de laatste plek.

De meeste kinderen in de doelgroep 3 t/m 18 jaar leven overdag op straat! Stichting Het Rode Lint hecht er veel waarde aan en zal zich er sterk voor inzetten dat de door haar gesteunde activiteiten daadwerkelijk en zichtbaar educatief effect hebben op de kinderen van The Gambia. De kinderen zullen uiteindelijk genieten van een welverdiende educatie om hun toekomstig leven een beter kans van slagen te geven. De basis van een leven van elk kind!

Voor het schooljaar 2020 – 2021 gaan wij de Bafuloto Nursey school  met  ongeveer 70 kinderen naar school helpen . Het zijn wees kinderen , kinderen die in armoede leven enz.

Voor ons eerste nieuwe school project gaan wij 70 kinderen helpen naar school , omdat educatie de sleutel is naar het toekomst.

Het inzamelen van geld voor het voedings-ontbijt project op de Bafuloto nursery school.

Meer dan de helft van de kinderen  komen met een lege maag op school. Wij zouden graag de belangrijkste maaltijd van de dag “het ontbijt” aanbieden aan de kinderen van de school. Wij weten  dat dit project zal werken door dat de kinderen beter gaan functioneren  op school en zijn minder ziek en het is voor de ouders  een zorg minder. Vandaar dat wij het graag  met jullie hulp willen starten.

Het ontbijt zal bestaan uit een afwisselend programma o.a. met brood met boter, bonenschotel, porridge(pap) en natuurlijk rijst. Het zal worden aangevuld met een vruchtensapje en melk. De kosten zullen voor  de inkoop wat hoger liggen ,omdat wij whole-sale gaan inkopen voor de scholen betreffende rijst, spaghetti, sardientjes, aardappels, kolen, olie, sap en brood, omdat dit project nog relatief jong is. Ook  halen  we  nieuwe materiaal zoals kookgerei en borden/bekers


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *